Bemutatkozás

Szeretettel Köszönti Önt Honlapján a
Fővárosi Önkormányzat Vámosmikolai Idősek Otthona!

Honlapunk segítségével gyorsan és könnyedén tájékozódhat az Otthon által nyújtott szolgáltatásokról, elérhetőségekről, programjainkról.


Tisztelt Látogatók!

A 2020. július 15-én hatályba lépő, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendeletben foglaltakra figyelemmel Karácsony Gergely Főpolgármester Úr, mint az intézmény fenntartója az alábbi rendelkezést hozta:

  • Az intézményben látogatásra megjelenni kívánó személyeknek nyilatkozniuk szükséges, hogy a látogatást megelőző három hétben elhagyta-e Magyarország területét. Aki három héten belül a Korm. rendelet 2.§ (1) bek. b) vagy c) pontja szerinti sárga vagy piros besorolású területen járt, az látogatóként nem fogadható.
  • Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Egészségügyi Igazgatási és Nyilvántartási Osztály BP/FNEF-EGI/1890-34/2020. és BP/PNEF-EGI/0675-23/2020. ügyiratszámú levelét alapul véve, amennyiben az intézmény lakója időlegesen elhagyja az otthont (pl. hozzátartozó otthonába távozik hétvégére) visszatéréskor szükséges az oro/nasopharyngealis törletminta SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredményének bemutatása.

Budapest, 2020. július 16.

Tisztelettel:            Kéner Krisztián               intézményvezető


Tisztelt Látogatók!

 Az országos tisztifőorvos 13305-59/2020/EÜIG iktatószámú, látogatási és kijárási tilalmat elrendelő határozat módosításával azonnali hatállyal feloldotta a szociális intézményekben korábban elrendelt látogatási tilalmat, melyről az alábbi tájékoztatást adom:

 A Fővárosi Önkormányzat Vámosmikolai Idősek Otthona mindkét telephelyén biztosítjuk lakóink és hozzátartozóik számára a személyes találkozás lehetőségét az alábbiak szerint: a látogatás előzetes bejelentkezés alapján, a járványügyi előírások betartása mellett lehetséges.

Látogatási időpontok:

Mindkét telephelyen a házirendben meghatározott időpontban, minden nap 09:00-17:00 óra között.

Egyéb időpontban történő látogatási szándékát kérem jelezzék felénk egyeztetés céljából.

Kérjük a tisztelt hozzátartozókat, hogy lakóink étkezési idejére legyenek tekintettel, a látogatásokat ennek figyelembevételével ütemezzék.

A látogatóknak az intézménybe történő belépéskor nyilatkozniuk szükséges aktuális egészségi állapotukról. Az intézmény területére csak egészséges személy léphet be! Beléptetéskor minden esetben testhőmérséklet ellenőrzés történik. A hozzátartozók alkalmanként 1 órát tölthetnek az intézményben, biztosítva ezzel mindenki számára a rendszeres látogatási lehetőséget. Egy lakóhoz egy időben maximum két fő felnőtt látogató jöhet, akiknek a belépést követően be kell tartaniuk az intézményben érvényes járványügyi szabályokat. Maszk viselése minden esetben kötelező.

Elsődleges célunk, hogy a találkozásokat szabad levegőn a hely adta adottságokat kihasználva az udvaron bonyolítsuk, de természetesen zárt helyen is biztosított a kapcsolattartás rossz idő esetén. Fekvő, nem mobilizálható lakók esetén lehetőség van a lakószobában történő találkozásra.

 Továbbra is kérjük Önöket, hogy lakóink számára olyan csomagokat hozzanak, melyeket lehetőségünk van fertőtleníteni!

Megértő együttműködésükre feltétlenül számítunk!

 


A Fővárosi Önkormányzat Vámosmikolai Idősek Otthona az ország északi részén, Budapesttől 85 km-re a Börzsöny hegység lábánál és az Ipoly folyó völgyében található festői környezetben. Jól megközelíthető személygépkocsival a Budapest-Vác-Szob-Letkés-Vámosmikola útvonalon, vagy a Nyugati pályaudvarról induló személyvonattal Szobig és a vasútállomásról távolsági autóbusszal. Az Otthon Vámosmikola központjában helyezkedik el. 150 fő időskorú ember részére biztosít nyugodt, békés és komfortos életteret. Lakóink részére teljeskörű ellátást biztosítunk.
A három lakóépületben található lakószobáink 2-4 ágyasak. A lakóépületeket virágoskert és fás park veszi körül. A közeli Börzsöny hegység mindig friss, kitűnő levegőt, csendes, nyugodt környezetet biztosít az itt élő emberek számára.

Jelentkezni lehet:

Felvételt Előkészítő Csoport csoportnál (FECS)

Székhelye: Budapest Fővárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálati Iroda

Cím: 1054 Budapest, V.ker., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. fsz.

Telefon: (36-1) 374 0077 Zöldszám:06 80 203 377 (ingyenesen hívható)

FAX: (36-1) 374 0078 E-mail: fecs@budapest.hu

Ügyfélfogadás: Hétfő: 12-17 óráig
Kedd-csütörtök: 8-16 óráig
Péntek: 8-11 óráig
Az intézményi elhelyezéssel kapcsolatban további információt a Mentálhigiénés csoport vezetőtől Ritzi Szilviától kérhetnek. Telefonos elérhetősége munkanapokon reggel 08.00-16.00-ig 06 30 331-05-16.

 

Itt látható a vámosmikolai otthon bemutatkozó filmje.

Itt látható a visegrádi otthon bemutatkozó filmje.

Intézményünk Facebook oldala.